Een heerlijk Italiaans ovengerecht, dat je eet met wat brood en een groene salade.
Dit heb je nodig:
3 aubergines
1 ui, gesnipperd
1 kilo verse tomaten
1 theelepel oregano
2 tenen knoflook, uitgeperst
100 gram mozzarella, in plakjes
2 handjes Parmezaanse kaas
Olijfolie om in te bakken
Zo maak je het:
Bak de gesnipperde ui in een steelpan in 10 minuten glazig. Voeg dan de knoflook en oregano toe. Snij de tomaten in kwarten, ontdoe ze van groen ‘naveltje’ en doe bij de ui. Schep alles goed om, doe een deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat de tomaten 25 minuutjes zachtjes pruttelen. Proef de tomatensaus daarna en breng op smaak met peper en zout.
Ondertussen snij je de aubergines in 1 cm dikke plakken in de lengte. Leg de plakken aubergine op een bakplaat, het maakt niet uit als ze een beetje over elkaar liggen. Bestrijk de plakken met olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak de plakken in 20 minuten goudbruin in de oven op 225 graden.
Pak er je mooiste ovenschaal bij. Doe wat eetlepels tomatensaus in de schaal en bedek hier de bodem mee. Schud hier dan wat Parmezaanse kaas over. Leg hier dan een laag aubergine plakken op. Ga zo door met tomaat-kaas-aubergine lagen maken. Eindig met plakken mozzarella en de laatste 2 eetlepels Parmezaanse kaas.
Bak de melanzane 20-25 minuten op 225 graden. Serveer hem direct uit de oven, net gesmolten mozzarella is immers het lekkerst!