20 minuten of minder, Alle, avondeten, Bereidingstijd, geen dieetwensen, glutenvrij, Glutenvrij, koolhydraat arm, lente, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, nooit, out of the box: ik wil iets nieuws proberen, Snel klaar, soms, vaak, Vegetarisch, vers en lichtverteerbaar, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie

LENTESOEPJE VAN PREI EN DOPERWT| met roquefort

Posted by Dorien Beekveldt

voor twee kommen soep

Dit heb je nodig:

  • 1 prei
  • 200 gram doperwten (bevroren)
  • 3 tenen knoflook
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels roquefort
  • Olijfolie, peper en zout

Zo maak je het:
Snij de prei in de lengte (snij er niet eerst het kontje af). Hou beide prei-helften onder de lopende kraan en spoel het zand tussen de bladeren weg. Snij de helften dan in grove stukken.

Doe een eetlepel olijfolie in de soeppan en voeg de prei toe. Fruit de prei op een matig vuurtje tot deze zacht is (hij mag niet bruin worden). Snij ondertussen de knoflook grof en voeg toe. Doe er dan de hete bouillon en de bevroren doperwten bij. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Maak de soep dan glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met de roquefort.