Dit heb je nodig:
- 4 kleine (of 2 grote) bataten
- Paar handen verse spinazie
- 300 gram trostomaten
- Paar handen spinazie
- Bosje verse basilicum
- 200 gram halloumi
- Handje geroosterde hazelnoten
- 1/4 thl chilivlokken
- 1/2 thl paprikapoeder
- 1/2 thl komijnpoeder
- 1/2 thl zout
- 4 eetlepels citroensap
- Olijfolie
- Verse peper
Zo maak je het:
Was de bataten goed en snij ze in de lengte doormidden. Snij ze dan in dikke halve plakken. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en sprenkel hier ruim olijfolie, de chilivlokken, paprikapoeder, komijn en zout over. Hussel alles met je handen zodat de olie en specerijen gelijk over de bataat stukken zijn verdeeld. Bak de bataat 20 minuten op 200ºC. Voeg de laatste 10 minuten de gewassen trostomaten toe. Haal dan uit de oven.
Snij de halloumi in blokjes en bak deze goudbruin in een beetje olie in de koekenpan. Was de spinazie en breng op smaak met olijfolie, citroensap en peper. Voeg dan de halloumi en gebakken tomaten toe.
Hussel de hazelnoten en basilicum door de bataat.
Eet smakelijk!