Alle, Vegetarisch

Chili sin carne met zelfgemaakte glutenvrije burrito’s

Posted by Dorien Beekveldt

Chili sin carne

Dit heb je nodig:
2 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in halve ringen
1 eetlepel mexicaanse kruiden mix
3 tenen knoflook, geperst
2 paprika’s, in blokjes
2 stelen bleekselderij, in plakjes
1 wortel, in blokjes
1 pastinaak, in blokjes
1 blik gepelde tomaten
2 blikken kidneybonen, uitgelekt
Op smaak brengen met zout en peper
Eet de chili met burrito’s

Zo maak je het:
Verhit de olie in een pan en voeg uienringen toe. Bak 3 minuten aan. Voeg kruidenmix en knoflook toe en laat nog een minuutje bakken. Voeg dan de gesneden paprika, bleekselderij, wortel, pastinaak en het blik gepelde tomaten toe. Roer alles door elkaar en doe een deksel op de pan. Zet het vuur zacht en laat een kwartiertje stoven, tot alle groenten zacht zijn. Voeg dan de kidneybonen toe en laat nog 3 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout en eet de chili sin carne met burrito’s

Zelfgemaakte glutenvrije vegan burrito’s

350 gram maïsmeel
1 theelepel zout
480 ml water

Zo maak je het:
Mix maïsmeel en zout in een kom. Doe 480 ml water in een kopje. Voeg beetje bij beetje water toe in een kuiltje in het meel. Kneed tot je een homogene bal deeg hebt. Kneed deze bal deeg 3 tot 5 minuten.

Verdeel het deeg in 10 gelijke balletjes deeg. Pak twee vellen plastic (bijvoorbeeld opengeknipt boterhamzakje). Dit gebruik je om een plat pannenkoekje van het deeg te maken zonder dat deze blijft plakken aan de ondergrond.

Leg het eerste stuk plastic op het aanrecht of grote plank. Leg hier een balletje deeg op en druk dit een beetje aan. Leg hier vervolgens het tweede stuk plastic op. Pak vervolgens een ovenschaal, pan of stevige broodplank. Druk hiermee het balletje deeg helemaal plat. Hoe platter hoe beter! Het beste is om de pannenkoekjes 1 tot 2 mm dik te maken. Je kunt evt ook een deegroller gebruiken.

Verhit een droge koekenpan op gemiddeld vuur. Als de pan heet is, pel dan de twee vellen plastic van het het pannenkoekje en doe het pannenkoekje in de pan. Voor zachte burrito’s: bak elke kant 1 minuut. Voor knapperige taco’s: bak elke kant 2 minuten.