20 tot 30 minuten, Alle, avondeten, geen dieetwensen, Glutenvrij, glutenvrij, ik kan niet kiezen, koolhydraat arm, lunch, maakt me niet uit, maakt me niet uit, ik heb alle tijd, mailing, nooit, soms, suikervrij, vaak, Vegetarisch, voor diabetici en mensen met hypoglycaemie, winter

BLOEMKOOL-RÖSTI | met lekker veel parmezaanse kaas

Posted by Dorien Beekveldt

Dit heb je nodig:

  • 400 gram bloemkool*
  • 65 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 1-2 knoflooktenen
  • Verse peterselie
  • Peper, zout en olijfolie

*dat is ongeveer een halve bloemkool

Zo maak je het:
—Ontdoe de bloemkool van het blad en rasp ‘m op de grove kant van je rasp.
—Roerbak de bloemkool 10 minuten in een droge pan op middelhoog vuur.
—Kluts ondertussen de eieren in een beslagkom.
—Rasp de parmezaanse kaas en voeg toe aan de eieren.
—Pers de knoflook uit boven de eieren, voeg nog een klein snufje zout toe en kluts alles door elkaar.
—Voeg dan de bloemkool toe aan de kom en roer door elkaar.
—Veeg de hete koekenpan schoon met keukenpapier en zet weer op het vuur.
—Giet een eetlepel olijfolie in de pan. Schep dan het bloemkoolmengsel in de pan en vorm er een ronde platte schijf van met de bolle kant van je lepel.
—Doe een deksel op de koekenpan en zet het vuur middellaag (dus niet op z’n laagst maar net iets erboven).
—Pak de rösti 5-7 minuten aan een kant. Draai dan om met behulp van een bord. Bak 5 minuten aan de andere kant.
—Serveer de rösti met wat gehakte peterselie en versgemalen peper.