Dit heb je nodig:
- 3 eieren
- 1 wortel
- 1/2e puntpaprika
- 1/2 uitje
- Paar broccoli roosjes
- 3 eetlepels baba ganoush
- Peper en zout
- Olie om in te bakken
Zo maak je het:
Snij de wortel in lucifertjes, de paprika in plakjes en de ui in ringen.
Doe een beetje olie in een grote koekenpan. Voeg alle groenten toe. Roerbak ze 5-7 minuutjes aan op een middelhoog vuur.
Kluts ondertussen de eieren met de baba ganoush. Giet dit bij de groenten. Doe een deksel op de pan en draai het vuur laag.
Laat bakken tot het ei gestold is. Nu is het lastige moment aangebroken: de fritatta omdraaien. Maak eerst de randjes van de fritatta los met een bakspatel. Schud dan de fritatta los. Zet een bord of plank (ter grootte van de pan) op de pan. Pak de pan en bord/plank nu gezamenlijk vast (gebruik ovenhandschoenen) en draai in een vlugge beweging om. De fritatta ligt nu als het goed is op het bord/plank. Zet de pan weer op het vuur. Schuif de omgedraaide fritatta nu weer in de pan. Laat 3 nog minuutjes bakken. Dan is de fritatta klaar.