Dit heb je nodig:
- 1 kg rood fruit (diepvries)
- 100 gr gebuild tarwemeel
- 100 gr oerzoet
- 100 gr amandelen
- 60 gr boter
- 1 tl citroenrasp
- 1 snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Doe het fruit in een ovenschaal. Voeg hier 50 gram oerzoet aan toe en roer dit door het fruit.
Doe het tarwemeel met de rest van de oerzoet, zout en citroenrasp in een kom. Voeg de boter toe en werk dit door het meel tot je een kruimelig deeg hebt.
Hak de amandelen grof. Voeg toe aan het kruimeldeeg.
Verdeel het deeg over het fruit. Zet de schaal in de oven en bak 30 minuten. Kijk uit dat de amandelen niet verbranden. Leg de laatste 10 minuten evt een stuk bakpapier over de schaal, zodat de bovenkant niet verbrandt.
Eet de crumble lauw of afgekoeld. Hij is natuurlijk heerlijk met een bolletje vanille ijs of griekse yoghurt.