Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Glutenvrije pizza met winterpostelein en gekarameliseerde uien

Voor deze pizza hoef je niet gluten intolerant te zijn om er alsnog van te genieten!

Ingrediënten

1 kopje kikkererwtenmeel
1 kopje water
1/2 theelepel zout
2 eetlepels olijfolie
100 gram geraspte jonge kaas
1 middelgrote ui
Klontje boter (je kunt ook een eetlepel olijfolie gebruiken)
Een flinke hand vol winterpostelein
Versgemalen zwarte peper


Bereiding
Je maakt de pizzabodem door het kikkererwtenmeel in een kom te mengen met het water en het zout (kluts tot je geen klontjes meer hebt). Laat dit in ieder geval een uur staan, maar liever iets langer.

Verwarm je oven dan voor op 175 graden. Vet een rond taart bakblik (springvorm of vast bakblik) in met de 2 eetlepels olijfolie. Zorg wel dat je springvorm niet ‘lek’ is aan de onderkant want anders loopt je beslag er straks uit. Als je springvorm wel lek is, bekleed hem dan met een groot stuk bakpapier (smeer dit in met olijfolie) dat aan de zijkant omhoog krult in het blik. Giet hier dan het kikkererwten beslag in en doe deze in de voorverwarmde oven. Bak de pizzabodem 25 minuutjes.

Ondertussen snij je de ui in ringen en bak je deze eerst 3 minuten aan op een hoog vuur en vervolgens 20 minuten op een heel laag vuurtje, terwijl je ze af en toe omschept. Zo krijg je zachte zoete uitjes.

Knip de wortels van de winterpostelein en was het. Voeg het dan toe aan de zachte uienringen in de pan en zet het vuur iets hoger. Schep de postelein regelmatig om, totdat alle steeltjes zacht en donkergroen zijn geworden.

Haal de pizzabodem uit de oven. Sprenkel er de jonge kaas over en je uien met postelein. Doe de pizza nog even 3 minuten in de hete oven om de kaas te laten smelten. Maak af met flink wat zwarte peper.
(H)appy Chef recepten zoekhulp