Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
In knoflookolie geroosterde witte kool

Over het algemeen was ik altijd vrij huiverig om een hele kool te kopen. Vooral toen ik nog alleen woonde, vond ik een kool best een commitment. In de zin dat het geen wortel of tomaat is. Een kool is groot, eet je niet rauw uit de hand, heeft een specifieke smaak. En is niet altijd even makkelijk te verteren..

Maar toen! Dit recept zette de kool in een compleet ander daglicht. Van te grote, niet tot te verbeelding sprekende wintergroente, naar zachte bijna zoete, geroosterde plakken kool met een prachtig reliƫf waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Sinds dien zijn de kolen bij mij thuis niet meer aan te slepen. Het is een geweldig recept om te serveren als bijgerecht bij een etentje, maar ook te gek naast wat zilvervliesrijst en een plakkie tofu op de bank.

Ingrediƫnten

1 witte kool
3 eetlepels olijfolie
1 (of twee) tenen knoflook
1/2 theelepel zout


Bereiding
Verwarm je oven voor op 200 graden.

Doe de olijfolie in een kopje of glaasje, pers hier de knoflook boven uit en voeg het zout toe.

Snij de witte kool in 2 tot 3 cm dikke plakken in de lengte (dus als je hem op zijn stronkje zet, van boven naar beneden). In totaal snij je waarschijnlijk 6 tot 8 plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

Smeer de plakken aan beide kanten in met de knoflook olie. Dit kan met een kwastje, maar je kunt de olie ook op de plakken sprenkelen met een theelepeltje.

Doe de bakplaat met de plakken kool nu in de oven. In totaal bak je de kool een uur, maar na dertig minuten moet je de plakken omdraaien zodat ze mooi goud kleuren aan beide kanten. Het omdraaien gaat makkelijk met een bakspaan.
(H)appy Chef recepten zoekhulp