Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Gebakken polenta met champignons en parmezaanse kaas

Soms is een gerecht zo verrassend lekker dat je het in een week meerdere keren maakt: eerst een keer voor jezelf, en dan alle keren voor vrienden en familie. Om te laten proeven hoe lekker het recept is (en natuurlijk om te benadrukken welke geweldige chef het recept heeft gevonden en klaargemaakt).

Deze week mocht ik een paar keer deze geweldige chef zijn, maar nu is het jouw beurt! (Wat mij daarmee promoveert tot edelmoedige chef, i.v.m de welwillendheid om het recept te delen ;).

Dit recept is makkelijk en relatief snel om te maken. Er bestaat een positief verband tussen de mate van kaasgebruik en de populariteit van het recept bij de mensen aan tafel. Dit volgens de simpele (bijna natuurkundige) wet: hoe meer kaas hoe lekkerder. Mocht je dit recept vooral voor jezelf maken en weet je dus bij elke hap de exacte hoeveelheid van persoonlijke kaasinname, kun je het gebruik van kaas in het recept beter iets matigen. Schuldgevoel smaakt namelijk niet zo lekker.

Ingrediënten

1 liter kokend water
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
250 gram polenta (maïsgriesmeel)
Klein snufje gedroogde salie (ongeveer 2 blaadjes), fijngehakt
500 gram champignons, schoongemaakt met keukenpapier en in dunne plakjes gesnede.
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels boter
Paar plakken belegen kaas
6 eetlepels geraspte parmezaanse kaas


Bereiding
Giet kokend water in de pan, voeg zout, olijfolie en de helft van de salie (dus 1 blaadje, fijngehakt) toe aan het water. Breng weer aan de kook. Voeg dan rustig de polenta toe, terwijl je met een garde roert. Zet het vuur dan laag en roer tot je een consistent mengsel hebt. Laat 20 minuten zachtjes koken met deksel. Als je na 10 minuten het idee hebt dat het te veel aankoekt, zet je het vuur uit. Maar laat wel de deksel op de pan.

Vet een ovenschaal in met de boter. De rest van de boter doe je in een grote koekenpan. Bak de champignons in de boter. Voeg halverwege de fijngesneden knoflook toe. Je zult zien dat de champignons veel vocht zullen loslaten en zullen krimpen. Bak ze net zo lang op een middelhoog vuur, tot het vocht is verdampt. Zet het vuur dan uit.

Als de polenta na 20 min klaar is, roer je er 2 eetlepels parmezaan en wat versgemalen peper doorheen. Doe dan de helft van het mengsel in de ovenschaal. Beleg deze kaag met de belegen kaas. Voor hoeveelheden: zie het intro van dit recept. De vuistregel is: polenta totaal bedekt met een laag kaas = veel kaas. Strooi dan de helft van de champignons over de kaas. Doe hier de rest van de polenta in de pan overheen. Over de polenta strooi je de rest van de parmezaanse kaas en daaroverheen de rest van de paddenstoelen.

Zet de overschaal in de oven en bak 15 minuten op 180 graden. Mocht je pas later gaan eten, en de polenta dus al helemaal afgekoeld zijn voordat ‘ie in de oven gaat, bak het geheel dan 30 minuten. Serveer direct uit de oven, want dit gerecht is het lekkerst als ‘ie goed heet is.
(H)appy Chef recepten zoekhulp