Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Camembert uit de oven met zelfgemaakte knoflooktoastjes

Kerst is weer voorbij. Twee -of voor sommige mensen drie- dagen van familie, volle buikjes, kerstlichtjes en je mooiste outfits. Sommigen namen te taak op zich het diner te bereiden en zijn nu waarschijnlijk maar wat blij dat het heeft gesmaakt (en dat de volgende kerst pas weer over een jaar plaatsvindt).

Maar we zijn nog niet helemaal klaar met de feestdagen. Het is bijna oudejaarsavond. En dan moeten zowel glitterpakjes als culinaire vaardigheden dus meestal weer uit de kast getrokken worden. Zelf oliebollen bakken, fingerfood en midnightsnacks want de avond is lang en of je nou naar de ouderjaarsconferentie of naar vuurwerk kijkt, er komt een moment dat jij (en wellicht je gasten ook) weer trek krijgt.

Nu heb je je misschien al ongelofelijk gastronomisch lopen uitsloven de afgelopen kerstdagen en zit je niet te wachten op een volgende boodschappen, hak- en bakwerk en niet te vergeten de afwas. Daarom maakt Ekodis het je makkelijk voor oud en nieuw: middernachtelijke hapjes in een handomdraai.

Serveer deze camembert uit de oven op een houten plank omringt door zelfgemaakte knoflooktoastjes. Men kan deze toastjes in de gesmolten camembert dopen, net als bij kaasfondue. Dit recept ziet er feestelijk uit, is echt lekker en foolproof. Je kan deze camembert uit de oven ook een origineel deel uit laten maken van een grotere kaasplank of borrelhappen buffet.

Ingrediƫnten

1 ronde camembert, in een houten doosje
Een rustiek (wit) brood, je kunt bijvoorbeeld een afbak ciabatta gebruiken
4 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
Zout
Eventueel een takje verse rozemarijn


Bereiding
Verwarm je over voor op 180 graden.

Begin met de toastjes. Meng de olijfolie met fijngesneden knoflook en wat zout. Snijd het brood in sneetjes. Besprenkel of smeer met een keukenkwastje de sneetjes brood in met een beetje van de knoflookolie. Leg ze op een bakplaat of rooster en bak 5 a 7 minuten tot ze goudbruin kleuren. Terwijl de toastjes in de oven zitten, haal je de camembert uit zijn houten doosje en verwijder je het papier/plastic folie dat er om heen zit. Doe het kaasje weer terug in zijn doosje. Als je rozemarijn hebt kun je een takje in stukken van 2 centimeter knippen en deze in het kaasje steken. Dat ziet er mooi uit en voegt iets toe aan de smaak.

Haal de toastjes uit de oven en leg ze alvast op de houten plank. Doe de camembert dat in de oven en bak deze 10 minuten (in het open doosje, dus niet met deksel). Zet de camembert dan (in het doosje) ook op de plank en serveer. Je kunt hem eventueel kruislings opensnijden zodat mensen doorhebben dat hij gesmolten is.
(H)appy Chef recepten zoekhulp