Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Puree van vergeten groenten

Vegetarisch koken klinkt de meeste vleeseters saai in de oren ‘want dan eet je alleen maar groenten’. Het vraagt om een extra eetlepel out-of-the-box en een snufje creativiteit, maar koken ‘met alleen maar groenten’ kan een heel divers en bevredigend resultaat opleveren.

Een vegetarische kerst betekent dus niet alleen maar de kalkoen, het lam of de zalm van het menu schrappen. In plaats van vlees kook je iets anders. En misschien verdienen de ‘bijgerechten’ ook wat meer aandacht dan hoe ze in het algemeen vernoemd worden. Een bijgerecht is alleen maar een bijgerecht als de focus vooral ligt op het stuk vlees als kopstuk en kunstwerk van de tafel. Het lijkt soms wel alsof doodgekookte sperzieboontjes en aardappelpuree uit een pakje de kok vergeven worden, naast een knapperig gebraden rollade.

Zonder één enkel gerecht in de hoofdrol, gaat het nòg meer om de samenwerking tussen de gerechten. Dat is dan het kunstwerk. En dan moeten alle gerechten dus bijdragen.

Bij deze een recept voor zo’n bijdrage. Een puree van vergeten groenten: romige aardappel, zoete pastinaak, notige aardpeer en kruidachtige knolselderij vormen samen al een mooi palet van smaken. Goed in combinatie met in tripel gestoofde wilde paddenstoelen en een frisse salade.

Ingrediënten
voor 4 personen (mits gecombineerd met andere gerechten)

4 aardappelen (geschild hou je dan ongeveer 300 gram over)
5 aardperen (geschild hou je dan ongeveer 200 gram over)
1 pastinaak (geschild hou je dan een ruime 100 gram over)
1/4 knolselderij (geschild hou je dan ongeveer 150 gram over)
Zout


Eventueel een blokje boter of scheutje room
Tuinkers om te garneren

Bereiding
Schil alle knollen en snij in blokjes van ongeveer 2x2cm. Spoel de aardappel brokjes kort af onder de kraan.

Zet een grote pan (groot genoeg om alle ingrediënten in de koken) koud water op het vuur, voeg een theelepel zout toe en de blokjes aardappel.

Als het water kookt gaat de klok in. In totaal kook de je aardappels 20 minuten. Maar na 5 minuten voeg je de knolselderij en pastinaak al toe, zodat deze in totaal 15 minuten koken. Na weer 5 minuten voeg je de aardpeer toe, zodat deze in totaal 10 minuten kookt. Dus: aardappelen aan de kook brengen, na 5 minuten knolselderij en pastinaak toevoegen, weer na 5 minuten de aardperen toevoegen, alles nog 10 minuten laten koken.

Dan giet je het geheel af. Laat kort uitstomen en stamp dan met een hutspotstamper tot puree. Als je een gladde puree wil kan je er even met de staafmixer doorheen gaan. Je kunt eventueel nog wat boter of room toevoegen. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat tuinkers.
(H)appy Chef recepten zoekhulp