Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Kidneybonensalade met huttekase en verse koriander

Dit is mijn ultieme tv-maaltijd.

Slow cooking, uitgebreide diners en zo veel mogelijk zelf gemaakt: over het algemeen ben ik daar wel voor te porren. Maar laten we eerlijk zijn, er zijn ook dagen dat je gewoon met je gat op de bank naar een film wil staren terwijl je je maaltje naar binnen schuift. Op dat soort dagen heeft het geen zin om drie kwartier in de keuken te staan om verfijnde smaken in ingewikkelde vouwwerken van nori/filodeeg/zelfgemaakt bladerdeeg te construeren. Beter om iets te maken dat in ieder geval in net zo veel tijd te bereiden is, als de tijd dat je er over doet om het op te eten.

Mijn eerste associatie van zo’n tv-dinner is stante pede: diepvries pizza! Niets makkelijkers en terwijl je naar je scherm staart proef je toch niet echt dat die pizza slechts medium scoort op je smaakpalet. Maar eigenlijk is dat best zonde, want voor dezelfde hoeveelheid kaas+deeg zou je iets echt lekkers kunnen maken. Of met je vrienden naar de pizzaria gaan.

Beter dus om een alternatief te kiezen. Iets wat ongeveer net zo veel werk als oven-voorverwarmen-pizzadoos-openen-cellofaantje-van-bevroren-deeg-kaas-schijf-halen-in-de-oven-pleuren-veertien-minuten-wachten, in ieder geval net zo lekker smaakt (of iets beter) en het liefst iets gezonder is. Bij deze: de kidneybonensalade met huttenkase en heel veel verse koriander. Gaat ongelofelijk goed samen met maïschips en is voedzaam genoeg om voor avondmaaltijd door te kunnen. Hoera!

Ingrediënten

Één blik kidneybonen (a 400 gram)
Half bakje huttenkase (a 200 gram)
Bosje verse koriander (laat zeggen 15 gram), heel fijn gesneden, mag met steeltje
Klein rood uitje, in dunne halve ringen
Een puntpaprika, in halve ringen
Evt. paar cherrytomaatjes (kan, maar hoeft niet)
Zout en vers gemalen zwarte peper


Combineer met naturel maïschips

Bereiding
Kieper het blik kidneybonen leeg in een zeef of vergiet en houd onder de kraan terwijl je een hand door de bonen haalt. Als de boel niet meer schuimt ben je klaar. Doe in een schaal. Voeg alle gesneden groenten toe. Breng op smaak met zout en peper.

Een tip om de koriander snel fijn te snijden: vouw het bosje dubbel in de lengte en als het lukt nog een keer. Nu heb je een soort bolletje van koriander. Snijd deze in heel dunne ‘plakjes’. Het maakt niet uit dat het steeltje mee kleingesneden wordt, proef je niks van.
(H)appy Chef recepten zoekhulp