Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Mousse van rode biet met gerookte tofu en wasabi in een kuipje van nori

Dit klinkt ingewikkelder dan de bereiding, geloof me. En als je geen zin hebt om te hannesen met een norivel en een klein bakje, rol de boel dan gewoon op als een ouderwetse sushi.

Je kunt het eten als borrelhapje of als variatie bij een sushimaaltijd.


Ingrediënten

500 gram gekookte rode bietjes (gebruik een kant en klaar pakje of kook de bietjes zelf)
100 gram gerookte tofu
1-2 theelepel wasabi
1 eetlepel sesamzaad
snufje zout
3 tot 6 norivellen (ligt er aan of je ze rolt of in kuipjes vouwt)
Bosje bieslook


Bereiding
Snijd de bietjes en tofu in blokjes en doe deze in de keukenmachine met de wasabi en zout (of in kom als je een blender gebruikt) (of, als je dit allebei niet hebt, rasp bieten en tofu op zeer fijne rasp). Draai de keukenmachine/blender met je blender tot je een zachte consistente substantie hebt. Voeg de sesamzaadjes toe en roer deze door het mengsel.

Als je ervoor kiest om sushirollen te maken, schep dan 4 eetlepels bietenmousse op het onderste gedeelte van het norivel en rol deze met behulp van een sushimatje op, zoals je een gewone sushi zou rollen.

Als je een norikuipje wilt maken net als op de foto, heb je een klein diep bakje nodig van ongeveer 25 ml. Knip een norivel in vieren zodat je vier vierkantjes (dus geen strookjes) overhoudt. Pak een van de vierkantjes en druk deze in een het kommetje met je vinger. Schep er dan een eetlepel van de bietenmousse in. Je kunt je vinger in het bakje houden, tot de mousse op de bodem zit, druk eventueel aan. Je zult zien dat deze het norivel wat flexibeler maakt, waardoor het beter de vorm van het bakje aanneemt. Vul het bakje tot de rand met de bietenmousse. Als het goed is, steken de punten van het vierkante norivel boven de rand van het bakje uit.

Pak nu een bieslooktakje wikkel deze om de uitstekende punten van de nori. Knoop de uiteinden van de bieslook met een enkele knoop aan elkaar en losjes om de nori (niet om het bakje). Haal het nori-pakketje uit het bakje door het even vlug ondersteboven te houden, in je hand te laten vallen, en weer om te draaien (dus weer bovensteboven). Zorg wel dat het bieslook ‘touwtje’ op z’n plaats blijft.

Zet het norikuipje op een snijplank. Nu heb je beide handen vrij om de bieslook om het kuipje iets naar beneden te schuiven, tot een paar milimeter onder de rand van de mousse. Trek de enkele knoop aan tot de bieslook strak om het kuipje zit en deze in vorm houdt. Maak nog een knoop zodat deze blijft zitten. Maak af met wat sesamzaadjes.

Oke masterchef, you did it. Nu de rest.
(H)appy Chef recepten zoekhulp