Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Tabouleh van gierst

Er is weinig saaiers dan elke dag hetzelfde eten. Dus als je morgen nou eens geen dubbele boterham met belegen kaas en een appel mee naar je werk wilt meenemen, dan begrijp ik dat volkomen.

Hier een alternatief: tabouleh van gierst (gierst in plaats van couscous, onder het mom van: we eten al genoeg tarwe). Blijft de hele dag vers en knapperig (in tegenstelling tot on the go-creaties met sla die, na amper twee uur, transformeert tot lusteloze blaadjes met een slapte waar zelfs je vaatdoek nog een puntje aan kan zuigen), is lek-proof (dus geen plakkerige honing-mosterdvinaigrette tussen de toetsjes van je laptop) en is heel simpel om te maken (dus kan zelfs met pre-koffie-ochtend-hoofd).

Kook de gierst de avond van te voren (gierst+water in pannetje, 20 minuten koken, klaar ben je) en in de ochtend snij je de tomaten, halve komkommer en uitje. De boel husselen in het pannetje met de gierst en gewenste hoeveelheid in tupperwarebakje lepelen.

Ingrediƫnten

1 kopje gierst
2 kopjes water
snufje zout
2 tomaten
Halve komkommer
Klein rood uitje
Bosje bladpeterselie
1 eetlepel olijfolie
Sap van een citroen


Bereiding
Breng water met gierst en snufje zout aan de kook. Zet als het water kookt het vuur zachter en laat 15 minuten borrelen of tot het water verdampt is. Laat de gierst afkoelen.

Snijd de peterselie fijn en de groenten in blokjes (uitje mag ook in fijne ringen). Voeg deze bij de gierst met de olijfolie en citroen. Roer en voeg naar smaak zout en peper toe.
(H)appy Chef recepten zoekhulp