Voor 4 kommetjes
Dit heb je nodig: 80 gram risotto-rijst 1 eidooier 1/5 kg Turkse yoghurt 1/2 l groentebouillon 1 thl gedroogde munt 1 thl chilivlokken Olijfolie Zo maak je het: —Spoel de rijst even om. —Mix dan in de pan de rijst met de eidooier en de yoghurt. —Zet de pan op het vuur en breng de yoghurt langzaam aan de kook terwijl je de hele tijd blijft roeren (anders gaat het geheel schiften). —Als de yoghurt kookt voeg je de hete bouillon toe. —Breng het geheel tot net voor de kook en laat ‘sudderen’ tot de rist gaar is, terwijl je af en toe roert. —Doe ondertussen een lekkere scheut olijfolie in een klein pannetje. Voeg de munt en chili toe en verhit de olie even. Zet het vuur dan uit en laat de smaken van de chili en munt in de olie trekken. —Als de rijst gaar is, proef je de soep en breng evt op smaak met wat extra zout. —Verdeel de soep over de kommetjes en schep de olie erover. —Je kunt de soep warm of koud eten.
|