Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
KERSTDESSERT | mini hazelnootpavlova's met kardemom-sinaasappel slagroom en gluhwein stoofpeertjes

Voor 6 stuks

Dit heb je nodig:

6 stoofperen
1 l Glühwein
Schil van 1/2 sinaasappel 100 gr rietsuiker
3 eiwitten
80 gr geroosterde hazelnoten
75 gr fijne kristalsuiker
75 gr poedersuiker
10 maizena
200 ml slagroom
2-3 el rietsuiker
1/2 tl kardemompoeder
Rasp van 1/2 sinaasappel


Zo maak je het:
Peren - Schil de stoofperen en stoof ze een uurtje in hun geheel in de gluhwein met suiker en sinaasappelschil. Je kunt evt meer specerijen toevoegen zoals een kaneelpijpje, kruidnagel en peperkorrels.

Merengue - Maal de hazelnoten met de maizena en poedersuiker tot meel in een keukenmachine. Doe de eiwitten en kristalsuiker in een schone (vetvrije!) kom. Klop ze met een (vetvrije!) elektrische mixer tot je stevig glanzend eiwitschuim hebt. Spatel er dan het hazelnootmeel doorheen.
Schep het schuim in zes hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak in elk hoopje een kuiltje met de bolle kant van een lepel. Bak de merengues een uur op 110ºC.
Laat ze daarna afkoelen in de oven

Mise en place - klop de slagroom met de suiker, kardemom en sinaasappelrasp stijf. Schep op elke merengue 2-3 el slagroom. Halveer de peren, ontdoe ze van hun klokhuis en zet ze op de merengue (2 halfjes per merengue).
(H)appy Chef recepten zoekhulp