Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
CHEESY CREAMY POLENTA MET BOSPADDENSTOELEN | vegetarisch en glutenvrij kerst-hoofdgerecht

Je kunt dit gerecht tot twee dagen van te voren maken. Verwarm de polenta en paddenstoelen dan apart in een hapjespan op laag vuur.

Dit heb je nodig:

1,75 liter volle melk
250 gr polenta
120 gr gruyere, geraspt
70 gr emmentaler, geraspt
1 bol + 3 tenen knoflook
Snufje chili
1 laurierblad
1 blokje groentebouillon
200 gr kastanjechampions
200 gr shiitakes
200 gr oesterzwammen
4 portobello’s
Verse tijm en peterselie
Olijfolie om in te bakken
Peper en zout


Serveer dit hoofdgerecht met een frisse salade. Zoals bijvoorbeeld deze supersimpele smaakvolle wintersalade


Zo maak je het:
Pof de knoflookbol 15 minuten op 180ºC tot ‘ie zacht is. Pel de tenen en prak alles tot een fijne pasta.
Doe de melk in een pan met een snuf chili, de knoflookpasta, het laurierblad en bouillonblokje en breng langzaam aan de kook. Voeg de polenta dan in een dun straaltje toe. Kluts de polenta met een garde door de melk. Laat 8-10 minuten sudderen terwijl je blijft roeren. Voeg dan alle geraspte kaas toe. Als alles gesmolten is kan je de polenta van het vuur halen. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.

Snij de paddenstoelen, behalve de portobello’s. Bak ze per soort goudbruin met peper, zout, tijmblaadjes en een uitgeperste knoflook.

Als je dit gerecht een dag van te voren maakt, stop je hier. Houd alles apart. Verwarm alles vijf tot tien minuten van te voren in een hapjespan met deksel op een laag vuur (verwarm in aparte pannen!).

Verdeel de polenta over warme borden. Doe wat salade op elk bord. Leg op elk bord een portobello en verdeel de rest van de paddenstoelen over de borden. Maak af met verse tijmblaadjes en gehakte peterselie.
(H)appy Chef recepten zoekhulp