Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
ZELFGEMAAKTE KIMCHI | fermenteren die handel!

Deze kimchi is vegan, heel kruidig en niet zo pittig. Hou je juist van pittig? Voeg meer chilivlokken toe!

Dit recept is voor 3 potten kimchi.

Dit heb je nodig:

1 kg chinese kool
5 snuffen zeezout
1 wortel
3 lente uitjes
5 cm gemberwortel
6 tenen knoflook
Kleine gele ui
5 gram chilivlokken
2 el shoyu
2 el oerzoet
40 ml appelazijn


Evt extra zout
Latex/rubber handschoenen
3 schone glazen potten

Zo maak je het:
—Snij de Chinese kool in repen van 2 centimeter dik. Doe ze in een grote glazen schaal (of twee kleinere schalen). Sprenkel het zout erover en masseer dit in de koolrepen. Dek de schaal af en laat de kool een nachtje rusten.
—Maak de volgende dag de smaakpasta door in een kleine keukenmachine te gooien: gember, knoflook, ui, chili, shoyu, oerzoet en azijn. Hak de ingrediënten eerst even grof met een mes. Maal alles dan tot een fijne pasta.
—Zorg dat je de schone glazen potten klaar hebt staan. Kook de potten eventueel uit
—Laat de kool uitleggen maar bevaar het vocht. Rasp de wortel en snij de lente ui. Voeg toe aan de kool.
—Trek je handschoenen aan. Masseer de pasta in de kool.
—Vul de potten met kimchi. Probeer geen luchtbellen tussen de kool te laten. De groenten moeten helemaal onder het vocht staan. Druk ze dus goed aan en vul evt af met koolvocht of mix van 250ml water en 1 el zout.
—Sluit de potten af. Laat ze 48uur buiten de koelkast rijpen. Zet ze daarna in de koelkast. Binnen twee weken eten.
(H)appy Chef recepten zoekhulp