Kimchi is Koreaanse gefermenteerde kool. Het bevat veel vitamine C en probiotica. Onderzoek heeft aangetoond dat kimchi helpt bij afvallen omdat het de bloedsuikerspiegel stabiliseert. Daarom is kimchi ook goed voor mensen met diabetes. Hoe je kimchi eet? Je kunt het eten als tafelzuur. Maar onze topper is toch wel de kimchi-tosti.
De Kimchi-tosti kan je ook in sommige hippe horeca-gelegenheden bestellen. En dat is niet voor niets. De umami-smaak en het pittige van de kimchi gaat perfect samen met de gesmolten kaas en het knapperige brood. Als je van tosti’s houdt, moet je deze variant een keer geprobeerd hebben! Dit heb je nodig voor 1 tosti: Zo maak je het: Druppel een beetje olijfolie op beide sneetjes brood. Leg dan 1 sneetje met de olie-kant naar beneden in het tosti-ijzer. Beleg het brood met een laag kaas. Verdeel hier de kimchi over. Beleg de kimchi dan weer met wat plakjes kaas. Leg hier de tweede boterham op, met de olie-kant naar boven. Zet het tosti-ijzer aan en bak de tosti goudbruin. Voordat je de tosti uit het ijzer haalt, moet je even checken of alle kaas goed is gesmolten. Dit duurt namelijk vaak iets langer dan bij een tosti zonder kimchi.
|