Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
DE NIEUWE HAZELNOOTSCHUIMTAART | lactosevrij, glutenvrij en heel erg lekker

Voor deze taart moet je een paar uur de tijd nemen, maar den heb je ook wat! Het is een echte showstopper. En al helemaal omdat 'ie lactosevrij is! (dat kun je meestal niet zeggen van hazelnootschuimgebak #boterboterennogmeerboter). De grootste uitdaging zal bij de meeste liggen in het opkloppen van de eiwitten. Zonder elektrische garde oid is het inderdaad wel een echte uitdaging. Maar met wat elektrische munitie, een brandschone beslagkom en wat geduld moet het je lukken.

De taart is voor 10 personen.

Dit heb je nodig:

5 eiwitten
150+100 gr hazelnoten
100+65 gr poedersuiker
470 gr provamel soya vanille dessert (gewone vla mag ook maar is niet lactosevrij)
250 kokosolie (ontgeurd) (boter mag ook maar is niet lactosevrij)
1-2 thl instant koffiepoeder


Zo maak je het:

Rooster de hazelnoten 8 minuten op 175ºC in de oven. Haal ze er dan uit en verlaag de oven naar 130ºC. Weeg 100gr noten af en zet apart. Hak de rest tot meel (gebruik een machine)

Scheur een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat. Teken op het bakpapier drie rechthoeken van 10x25 cm. Je kunt ook een ander stukje bakpapier in een rechthoek van 10x25 vouwen en deze overtrekken. Teken de rechthoeken niet te dicht op elkaar. In de oven zet het beslag namelijk uit.

Klop de eiwitten op tot schuimige pieken. Voeg de poedersuiker toe en klop tot je glanzende stijve pieken hebt.

Tip 1: gebruik een elektrische garde of mixer
Tip 2: gebruik brandschoon materiaal! Zorg dat alles goed afgewassen is en niet gedroogd met een vieze/vettige theedoek. Om echt zeker van je zaak te zijn drup je wat azijn op een dot keukenpapier en maak je de beslagkom en elektrische garde/mixer hier nog even mee schoon.
Tip 3: zorg dat je de eieren zorgvuldig scheidt en de dooiers niet zijn gebroken bij het scheiden.
Tip 4: gebruik geen kakelverse eieren, die zijn lastiger op te kloppen dan eieren die al wat langer op de plank liggen
Tip5: verlies geen hoop! Je klopt de eiwitten eerst tot schuimige pieken. Daarna voeg je pas de poedersuiker toe. Blijf kloppen en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Het beste is om de poedersuiker eerst te zeven, dan heb je geen klontjes.

Voeg als laatst het hazelnootmeel toe aan het eiwitbeslag. Vouw deze voorzichtig door de eiwitten. Probeer zo min mogelijk te roeren.

Verdeel het beslag met een lepel over de getekende rechthoeken op het bakpapier. Zorg dat het papier al op de bakplaat ligt! Strijk uit tot je drie gelijkmatige rechthoeken hebt. Bak deze in 75 minuten droog. Laat afkoelen en haal voorzichtig van het papier.

Hak de overgebleven 100 gr hazelnoten grof.

Als de schuimplakken zijn afgekoeld kan je de vegan banketbakkersroom gaan maken. Het is belangrijk dat als je de room maakt, je deze gelijk gebruikt om de taart te frosten. Als je 'm eerst wegzet in de koelkast, krijgt 'ie klontjes.

Doe het kokosolie in een grote beslagkom. De olie moet hard zijn. Snij het harde vet in steeds kleinere brokjes met een mes. Als je alleen nog kleine brokjes vet in de kom hebt, kan je er met de elektrische mixer in gaan. Blijf door mixen tot de kokosolie een zachte witte massa in de kom is geworden. Mix hier dan de sojadessert doorheen. Voeg vervolgens de poedersuiker en instant koffie toe. Proef of je misschien nog iets meer instant koffiepoeder wil toevoegen, voor meer mokka smaak.

Leg een stuk bakpapier op een grote schone droge broodplank. Schep een eetlepel vegan mokkaroom op het papier. Leg hier de eerste schuimplak op. Verdeel de mokkaroom in de kom in twee delen. Laten we ze deel A en deel B noemen. Schep het helft van deel A op het eerste schuimplak en verdeel gelijkmatig. Leg hier dan een tweede schuimplak op. Schep hier de andere helft van deel A op en verdeel. Smeer de zijkanten van de taart nu dicht met deel B. ('maar er is nog een schuimplak!' hoor ik je denken. Klopt! die komt als laatste op de taart).

Als de vegan mokkacreme gelijkmatig is verdeeld over de taart, kan je de grofgehakte hazelnoten tegen de zijkant van de taart drukken. Vervolgens maak je de taart af door er de laatste schuimplak op te leggen. Zet de taart in de koelkast om op te laten stijven.
(H)appy Chef recepten zoekhulp