Lekker lenterecept! Als je liever nog wat meer groenten wil toevoegen, stoom er dan wat broccoli bij. Of een lekker romige avocado gaat ook goed samen met dit gerecht.
Dit heb je nodig: Maatbeker en staafmixer Zo maak je het: Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verdeel de doperwten in twee gelijke porties. Doe één portie in de maatbeker. Als het water kookt, giet je een paar scheuten heet water op de bevroren erwtjes in de maatbeker. Laat 3 minuten staan en giet dan af. Doe ondertussen de penne in de rest van het kokende water en kook volgens instructies. De laatste twee minuten voeg je de andere 125 gr erwtjes toe die je mee laat koken met de penne. Giet dan alles af. Rooster de pijnboompitten. Pers de knoflook uit over de erwten in de maatbeker, voeg de kaas, olijfolie en pijnboompitjes toe. Maak hier pesto van met de staafmixer. Er mag nog een beetje structuur in blijven. Proef en voeg naar smaak citroensap, -rasp en zwarte peper toe. Schep de pesto door de pasta en voeg de rucola toe. Maak de borden af met wat extra kaas, geroosterde pijnboompitjes en gemalen zwarte peper.
|