Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Fool-proof fermenteren met zuurkoolpekel

Zuurkoolpekel is dat vocht dat samen met de zuurkool in het zakje of de pot zit die je in de winkel koopt. In dat vocht zit de probiotische melkzuur cultuur die je nodig hebt om je worteltjes te fermenteren. Er kan weinig misgaan: de juiste cultuur is al geweekt, jij voegt alleen toe wat je graag wilt fermenteren.

Dit ferment recept is dus foolproof omdat je de ‘kant-en-klare’ melkzuur cultuur van de zuurkool gebruikt. Dit krijg je door een zeef op een schone kom te zetten en hier de zuurkool goed in uit te knijpen. Het vocht dat je in de kom opvangt gebruik je als pekel. Je hebt in totaal 150 ml pekel nodig. Als de zuurkool die je gebruikt 'te droog' is en dus geen 150 ml pekel geeft, vul je de pekel aan met water en zout, waarbij je 2 gram zout per 100 ml water aanhoudt.

Dit heb je nodig:

4-5 wortels
1 teen knoflook
1 theelepel mosterdzaadjes
Vocht van 1 zak zuurkool (a 500 gram)
1 schoon(!) glazen potje


Zo maak je het:

Was en schraap de wortels. Snij in blokjes. Haal het schilletje van de knoflookteen en snij deze in de lengte doormidden. Doe de wortelblokjes, knoflook en mosterzaadjes in de glazen pot. Giet de pekel bij de wortels, tot deze helemaal onder staan. Schroef de deksel losjes op de pot.

Na 4 dagen tot een week zijn de wortels klaar om gegeten te worden, bewaar ze vanaf dan in de koelkast. Je kunt ze rauw bij een salade doen of meebakken in een roerbakgerecht.

Klik hier voor een lekker zuurkool recept.
(H)appy Chef recepten zoekhulp