Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Choco bean bars: vegan en glutenvrij tussendoortje

In Latijns Amerika voegen ze cacao toe aan hun bonenstoof. Dus waarom niet bonen toevoegen aan een chocolade bar? Zonder bloem, boter of suiker te gebruiken zijn deze bars zacht en fudgy, omdat ze tjokvol zwarte bonen zitten. En die zwarte bonen zijn natuurlijk veel gezonder. Zwarte bonen bevatten bijvoorbeeld net zo veel antioxidanten als blauwe bessen. Ook bevatten ze een bepaald soort antioxidanten, genaamd anthocyanen, die het risico op hart- en vaatziekten verlagen. Verder bevatten zwarte bonen veel vitamine B1 en B11, magnesium, fosfor, ijzer en zijn ze rijk aan eiwitten en vezels. Goed dus voor de bloedsuikerspiegel. Ook zijn zwarte bonen goed voor het cholesterol niveau. Kortom: geen reden om zwarte bonen nìet als tussendoortje te eten!!

Proef je de bonen nog? Ja, een beetje wel. Maar grappig genoeg gaat de smaak van zwarte bonen heel goed samen met chocola.

Dit heb je nodig:

190 gr zwarte bonen (gekookt)
40 gr havermout (gebruik Lieke's havermout voor 100% glutenvrije bean bars)
60 gr dadels, ontpit, geweekt en in stukjes
Merg van een half vanillestokje
50 gr + 1 el kokosolie, gesmolten
90 gram 70% chocola
Eetlepel geschaafde amandelen


Zo maak je het:
Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. Spoel de zwarte bonen om in een vergiet, laat uitlekken en maal ze dan fijn in de keukenmachine. Smelt 50 gram chocola au bain marie. Doe dit bij de zwarte bonen. Voeg dan de geweekte dadel stukjes, de vanille, 50 gram gesmolten kokosolie toe. Maal tot je een consistente pasta hebt.

Doe de chocolade-bonen pasta in een cake vorm, of maak er een 3 cm dikke plak van op een bakblik. Smelt dan de overige 40 gram chocola met 1 eetlepel kokosolie au bain marie en giet dit over de chocolade-bonen pasta. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast en snij dan reepjes van de plak.
(H)appy Chef recepten zoekhulp