Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Geroosterde bloemkool soep met kikkererwten en zoete aardappel

Heb je al gehoord van het nieuwe Deens rookzout dat we bij Ekodis in de winkel hebben liggen? Het geeft een heerlijk hartige diepe smaak aan elk vegetarisch gerecht. Zo ook aan deze soep van geroosterde bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel.

Dit heb je nodig:

Kleine bloemkool
1 zoete aardappel
1 blik kikkererwten (a 400 gram)
2 theelepels komijn
1/2 theelepel van elk: paprikapoeder, oregano, Deens rookzout
Flinke scheut olijfolie
750 ml groentebouillon
Evt. bosje verse koriander


Zo maak je het:

Was de bloemkool, snij in kleine roosjes en doe in een grote braadslee. Giet de kikkererwten af (gooi het vocht niet weg maar gebruik om bijvoorbeeld deze chocolademousse mee te maken) spoel de kikkererwten af en doe bij de bloemkool. Sprenkel de olie, komijn, paprikapoeder, oregano en Deens rookzout over de bloemkool en erwten en schep even goed om met schone handen. Rooster 40 minuten op 180ÂșC.

Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kook 10 minuten in de bouillon tot de zoete aardappel gaar is. Haal de blokjes dan uit de bouillon en hou apart.

Als de bloemkool gaar is, giet de bouillon dan in de braadslee en giet daarna alles in de pan (zo verspil je heen smaakvolle olie en specerijen die anders in de braadslee blijven zitten). Maak van de bloemkool, kikkererwten en bouillon een gladde soep dmv een staafmixer. Voeg daarna de blokjes zoete aardappel toe.

Serveer eventueel met verse koriander.
(H)appy Chef recepten zoekhulp