Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Veggie bijgerechten: oven-heerlijke spruitjes en kerstige bospeentjes

Heb je alle inkopen in huis en nu toch het idee dat je net niet genoeg hebt? Vul je kerst-tafel dan aan met deze simpele maar overheerlijke veggie bijgerechten. Zowel de spruiten als de bospeen zijn in een handomdraai gemaakt, maar daar proef je niks van hoor!

Oven-heerlijke spruitjes (porties per persoon):

100 gr spruitjes
1/2 el olijfolie
Klein snufje chilivlokken
Peper/zout naar smaak


Zo maak je het:
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Sprenkel de olie, chili, peper en zout over de spruitjes en ga er even met je handen doorheen om de olie goed te verdelen. Bak de spruitjes 15 minuten op een stuk bakpapier op een rooster in de oven op 220ºC.

Kerstige worteltjes (reken 1-2 bospenen per persoon):

Bosje van 10 bospenen
Sap van 1 mandarijn
1/2 theelepel grof zeezout
1 klont boter
1 eetlepel balsamico azijn
1 teen knoflook
1 theelepel tijmblaadjes


Zo maak je het:
Was en schil de de penen met een dunschiller, snijd voor een mooi effect het groen op 5 cm af. Doe de penen in een pan en vul deze af met koud water tot de penen net onder staan. Voeg het mandarijnensap, de boter, azijn, knoflook en zout toe. Kook de wortels 20 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de tijm toe.

Wil je deze veggie bijgerechten van te voren al preppen? Verwarm dan zowel de spruitjes als de worteltjes in ongeveer 15 minuten op 160ºC. Worteltjes wel eerst insmeren met een drupje olijfolie! Anders worden ze droog.
(H)appy Chef recepten zoekhulp