Dit weekend vieren we weer lekker met z'n allen Sinterklaas: een heerlijk avondje vol pakjes, pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters. En omdat iedereen zich toch tegoed zal doen aan al dit zoets, heeft uitgebreid koken die avond niet veel zin. Maak het jezelf dus makkelijk met deze lekkere vegetarische seitan broodjes. Geïnspireerd op het klassieke shoarma broodje (pita, wat knapperige groenten en vooral veel knoflooksaus) maar dan lekker vega met gerookte seitan!
Dit heb je nodig voor 4 broodjes: Zo maak je het: Snij de seitan in hele dunne plakjes en bak deze plakjes goudbruin en knapperig in een eetlepel olie op middelhoog vuur. Snij de komkommer, paprika en avocado in plakjes. Snij het uitje in dunne ringen. Meng de yoghurt, een eetlepel olijfolie en de uitgeperste knoflookteentjes en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de broodjes. Vul ze eerst met een lekkere schep knoflooksaus en daarna met de groenten en seitan.
|