Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Gevulde uien

Dit recept is geïnspireerd op een van de recepten van Ottolengi, mijn absolute held als het om koken gaat. Geen enkel recept dat ik ooit van hem maakte, was niet overheerlijk. Wat ik zo goed vind aan de recepten van Ottolengi is dat ze over het algemeen heel gezond zijn. Iedereen kan iets lekkers maken met een klont boter en een schep suiker. Simpelweg omdat deze ingrediënten nou eenmaal heel lekker zijn. Maar iets bijzonders maken met een ui en wat oud broodkruim, is wat je tot een ware kok maakt. En dat is wat Ottolengi doet.

Eigenwijs als ik ben, heb ik toch wat aanpassingen gemaakt. Vooral om het een simpel recept te houden. Maar zeker niet minder smaakvol.

Ingrediënten:

(voor 2 personen)

2 grote biologische uien
1/2 liter groente bouillon
1 glas witte wijn
3 kleine tomaten
broodkruim van 4 witte desem boterhammen
100 gram feta
half bosje fijngesneden peterselie
2 tenen knoflook
Vers gemalen zwarte peper


Bereiding:

Halveer de uien, snijd de kontjes er vanaf en verwijder de bruine schil. Haal nu de binnenste lagen uit de ui-helften, zodat je de drie of vier buitenste lagen overhoud. Het resultaat is vier ‘uien-bakjes’.

Breng de bouillon aan de kook en voeg het glas witte wijn toe. Als alles kookt, doe je de ui-bakjes in de bak en laat ze 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Snij ondertussen de tomaten in kleine blokjes en meng deze met het broodkruim in een kom. Verkruimel de feta boven de kom en voeg de peterselie en zwarte peper toe. Het brood moet het vocht van de tomaten opnemen en daardoor zacht worden. Als je het nog een beetje droog vindt, roer er dan een eetlepel kookvocht van de uien doorheen.

Als alle lagen van de uien zacht zijn, haal je ze uit het kookvocht en laat ze een beetje afkoelen. Gooi het vocht niet weg! Maak er een uiensoepje van met de binnenste ringen die je uit de ui-helften haalde of gebruik het om er linzen met gierst in te koken (zie ‘marokkaanse linzen kofte met giers recept) (ook de overgebleven ui-ringen kun je in dit recept gebruiken).

Als de uien zijn afgekoeld, kun je de lagen voorzichtig van elkaar pellen. Nu heb je zachte, smaakvolle uien vellen.

Doe in elk vel een eetlepel feta mengsel. Rol het vel om het mengsel als een sigaar. Doe dit bij elk vel.

Leg de uien-sigaartjes in een ovenschaal en giet er een beetje van het kookvocht over, totdat ze net onder water staan. Bak dit 30 minuten op 180 graden.

Serveer de uien warm of lauwe warm. Maar koud de volgende dag zijn ze trouwens ook nog heerlijk.
(H)appy Chef recepten zoekhulp