Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Tzaziki van bietjes

Ik maak wel eens tzaziki, die met komkommer.. En ik zal heel eerlijk zeggen dat ik het vaak een te vloeibare teleurstelling vind. Ook al zeef ik de geraspte komkommer, laat ik het zweten door er zout op te strooien, om het vocht er vervolgens weer af te deppen, het mag niet baten. Het helpt natuurlijk wel een beetje, al dat ge-dehydrateer.. De droog gedepte sliertjes komkommer, waar ik zeker een half glas aan vocht uit hebt onttrokken, en waarvan ik dus zeker weet dat het ONMOGELIJK is dat er nog meer vocht in zit, gaan in een schaaltje, worden op smaak gebracht met knoflook en zout en peper, de olijfolie gaat erbij en vervolgens de Griekse yoghurt. Alles lijkt onder controle en de komkommersliertjes houden het braaf droog onder mijn streng toeziend oog. Maar als ik even later, nadat ik bijvoorbeeld de naanbroodjes heb gebakken waarmee ik de tzaziki wil eten, weer in het schaaltje kijk hebben die komkommersliertjes het toch geflikt en drijven ze in hun eigen vocht boven de Griekse yoghurt. Al die moeite voor een dikke saus en druipt mijn tzaziki alsnog van mijn naan als ik er een hapje van wil nemen..

Ik geloof niet dat ik de moeite voor het maken echt in balans vind staan met het plezier dat ik beleef aan mijn natte tzaziki.

Daarom maak ik nu, als ik behoefte heb aan een sausje in de categorie ‘Knoflook’, tzaziki van bietjes. Als ik verse bietjes heb liggen dan schil en rasp ik die, en anders gebruik ik gewoon die gekookte uit een pakje. Bietjessliertjes zijn geen flauwe incontinente eikels (en komkommersliertjes dat dus wel). Bietjessliertjes houden het droog in de Griekse yoghurt en geven daarbij ook nog eens een feestelijk roze kleurtje af. Driewerf hoera voor Tzaziki van bietjes!

Ingrediënten

4 bietjes (gekookt of vers, het is allebei lekker!)
2 tenen knoflook
250 gram griekse yoghurt
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak


Bereiding
Als je verse bietjes gebruikt, schil je deze eerst voordat je ze raspt. En als je gekookte bietjes gebruikt (en dan bedoel ik die uit een pakje) dan kan je ze gelijk raspen. Pers de knoflooktenen uit boven de geraspte bietjes. Voeg de yoghurt en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
(H)appy Chef recepten zoekhulp