Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren
  1. Klik op Download! om de download te starten
  2. Als gevraagd vervang happyChef.apk
  3. Klik Open
  4. Klik Open met installatie programma
  5. Als gevraagd geef toestemming om te installeren.


Welkom bij Ekodis Natuurvoeding

(H)APPY CHEF
Om (H)appy Chef op je smartPhone te installeren

  1. Klik op
  2. Kies: Zet op beginscherm
  3. Sluit Safari
  4. Klik op happyChef op je beginscherm om de app te openen

logo
Alle recepten (413)

Stoofpeertjes met yoghurt en roggebroodcrumble
Carrotcakesalade
KERST VOORGERECHT| tartaartje van gepofte biet met zesty gember-misomarinade, nori en sesamzaadjes
Galette van mosterd-bietjes, geitenkaas, walnoten en patison-pompoen
HERFSTIGE FLAPJACKS | met chocola, sinaasappel en hazelnoten
Het Ayurvedische katerontbijt
Aardappelgratin met geitenkaas en zelfgemaakte tapenade
Lichte vanille kwarktaart met in chai specerijen gekonfijte kaki
Hollandse kost
MUNT&CITROEN LIMO | zelfgemaakt!
Salade met koolraap en vegetarische spekjes
Chili sin carne met zelfgemaakte glutenvrije burrito's
Gemarineerde geroosterde bloemkool in een saus van linzen, tomaten en abrikozen
Romige aardperen met parmezaan en knoflook
Vegan amandelmuffins met dadel-sinaasappel-kaneel topping
Brandnetel-spinazietaart met peper-boekweitkorst (glutenvrij)
Socca
Geroosterde prei: simpel en heerlijk!
Koekjes zonder..
De nasi van mijn oom
KIMCHI FLENSJES | met verse basilicum
Zelf GEMBERBIER maken?!
Chocolade noten ‘Rocky Mountain’ taartje
SNEL GEZOND NOODLE SOEPJE | voor één persoon
VEGA TURKSE PIZZA | met tempeh
Gegrilde groenten op gekruide knoflookolie
KOKEN MET TIJD: fool-proof brood zonder te kneden
BLOEMKOOL-RÖSTI | met lekker veel parmezaanse kaas
SPIRULINA SPREAD | voor op brood
Pittige pindasoep
pittige pinda wortelsoep met kokosmelk
VEGA DAN DAN NOODLES| met shiitake
Auberginestapeltjes met ei en peterselie
Super chocolade toetjesrepen
Gevulde avocado
Lekker makkelijk eenpansgerecht met zilvervliesrijst en paddenstoelen
Smakelijke combi: op koffiebonen geroosterde wortels
Pepernoten popcorn (vegan en glutenvrij)
Gebraden spitskool | eet je met rijst en een vegaburger
Vega ‘calamares’ van oesterzwammen
Hartige wintersoep met zuurkool
Nori wafels met zwart sesamzaad
Bietenmuffins met cacaobonen en sinaasappelschil
KOKOS KARAMEL REPEN | gezoet met dadels
Spiralizer bataat noedels met vegan spinazie cashew-sausje
TACO-CHILI | kommetje vega heerlijkheid
Peren tart tatin met gember en pompoenpitjes
Tempeh-saté met rijst en boontjes
Snelle linzen salade
MAC 'N PUMPKIN | met topping van krokante geitenkaas en pompoenpitjes
Tzaziki van bietjes
Vegan ginger-lemon taart
Butternut hasselback, met boter-maple glaze en gerookte amandelen
Glutenvrije banana pancakes
Estlandse Kringel: lijkt ingewikkeld, valt wel mee
Salade van geroosterde wortel en kikkererwten, met verse koriander en sinaasappel-komijn vinaigrette
Courgette ovenschoteltjes
Raita van zoete aardappel
GEPOFTE BATAAT | met rauwkost-topping
ANANAS FROCOCO| vegan en zonder toegevoegde suiker
TOMAAT-SPINAZIE CLAFOUTIS | met feta
Carob&Superfruit-flikken
Robuuste Brownies
1-PANS STOOMMAALTIJD| voor twee personen
GROENTEREGENBOOG | uit de oven
KIMCHI TOSTI | super lekker!
MISR WAT | vegetarische Ethiopische linzenstoof
VEGAN BROWNIES | op basis van zoete aardappel
Lof & Yacon | witlof salade met geitenkaas, walnoten en yacon
PASTINAAK-OATMEALCOOKIES | weer 'ns wat anders!
Bananenijs
Gevulde zoete aardappel
Uien salade | in witte wijn gestoofde uienringen met tomaat, feta en peterselie
KERSTDESSERT | mini hazelnootpavlova's met kardemom-sinaasappel slagroom en gluhwein stoofpeertjes
Het ei in de avocado
GEROOSTERDE BATAAT MET BASILICUM EN HAZELNOTEN | en een spinazie salade met haloumi
Dahl van rode linzen en kokosmelk
RODE KOOL STEAKS | geroosterde rode kool met balsamico-knoflook glaze
BIRCHER MUESLI | voor alle havermout-lovers
Zelfgemaakte gnocchi van zoete aardappel en salie!
VEGAN CREAMY PADDESTOELEN SPAGHETTI | met cashewroom en knoflook
ZELFGEMAAKTE KIMCHI | fermenteren die handel!
Gember-rozemarijn koekjes van kikkererwtenmeel (glutenvrij)
Appel-olijfoliecake met ahornglazuur
KLIEKJESDAG | pasta frittata
Sticky aubergine en gebakken Chinese kool met noedels
GOLDENKWARK ONTBIJT | lekker ontbijtje van kwark met curcumamma-mix
Gezonder tussendoortje: Wortel & bieten cake van spelt- en bananenmeel
Chocolade avocado koekjes
Ode aan het broodje pindakaas
Thaise curry-soep met pad thai noedels en verse koriander
GEROOSTERDE POMPOENSOEP| met kokosmelk
DIY vegan zonnebloempitten spread voor op je bammetje
SLUSH PUPPIES | maak je met een staafmixer en een zak ijs
Overheerlijk chocoladetoetje (en maar twee ingredienten!)
Vegan ovenschotel van kokos-curry geroosterde pompoen en linzen
KIKKERERWTEN GYROS | in een wrap met knoflooksaus
MINESTRONESOEP | met ingrediënten uit je voorraadkast
CRISPY BLOEMKOOL| met Parmezaanse kaas
De Ijs-shortcut
Kruidige rode kool soep met kokosmelk
LAST MINUTE MAKKELIJKE FETA-DIP | met puntpaprika
Blauwe kaasbroodjes
In port gekonfijte vijgen met blauwe kaas
GEITENKAAS OP OLIE | met verse kruiden
Geitenkaastaartjes met een auberginekorst en honingtopping
EARL GREY BONBONS | die niet misstaan in de vitrine van Puccini Bomboni
Vega saucijzenbroodjes: kapucijnerbroodjes
KOREAANSE SHIITAKE JJIGAE | met kimchi
Curcuma melk
Gevulde spaghetti pompoen
Gerookte aubergine
DE NIEUWE HAZELNOOTSCHUIMTAART | lactosevrij, glutenvrij en heel erg lekker
PREISOEPJE | met roquefort, peer en boekweit (en knoflooktoastjes!!)
Carob-walnootpasta voor op brood
Zoete aardappel en pastinaak dumplings met walnoten, gegaard in misosoepje
Spectaculaire dobbelstenen van matchakokosjelly met kersen, met dank aan agar agar
Zelf paaseitjes maken!
Chocokokomakronen met een vleugje cayenne (vegan)
Last minute paasbrunch
Glutenvrije sinaasappel polentacake met pistachenoten in een siroop van rozenwater
PASTINAAK-CANNELINNI SOEP| met rozemarijn
Superfood bonbons: carob-kokos-goji blokken
Pompoenpate
Vegan chocolademousse met aquafaba
BULGURSALADE | met geroosterde venkel, wortel en rode ui
BABA FRITATTA | omelet met lekker veel veggies en baba ganoush
Hartige flapjacks
Snoepen zonder schuld: Amandeltaartje (Vegan, Suikervrij, Glutenvrij)
Rijstnoedels met geroosterde groenten en een gekookt eitje
Castagnaccio
Sesamkoekjes met gerookte amandelen
Kidneybonensalade met huttekase en verse koriander
BIETJES OP POLENTA|met pickled sjalotjes
Kardemomkoekjes met pistachekorst
Hartige wortelkoekjes
Bubbels + chocola + bevroren druiven
LINZEN TABOULEH | met verse munt, peterselie en feta
Vegan shiitake burgers
Shakshuka
GEROOSTERDE WINTERPEEN EN KIKKERERWTEN | met harissa, espresso, Griekse yoghurt en verse koriander
AUBERGINE-LASAGNE | vega en lekker makkelijk
VEGAN CHOCOLADETAART | met aquafaba mousse en dadel-pretzel korst
Carob cantuccini
Goed gemarineerde tempeh met boontjes, aardappelen en zoetzure komkommer
Juwelen op chocola
De ontbijtreep: gebakken havermout met pittige peer en abrikoos
Banana&maple-loaf
Boekweitnoodles met bleekselderij, zoete aardappel en geroosterde zonnebloempitjes
Sinaasappel-dadel balletjes met amandelen en anijszaad
BANANA-WALNUT COOKIES | zonder toegevoegde suiker!
Herfstige pompoentaart met stemgember
LEBKUCHEN | gezoet met honing en dadels
Vegcrumble
Carob-kersen tarteletje met notendadelkorst
Komkommer kuipjes
MINI COCO-CRUMBLE | glutenvrij!
FRUITREPEN | vegan en glutenvrij!
SPRINGROLLS | met zelfgemaakte chili-olie
Je eigen verse kruidenkaasje maken
PADDESTOELEN PLAATTAART | met Roquefort en verse tijm
Pennywafels a la chausette de laine de chevre
Griekse salade uit de oven
GEPOFTE KNOFLOOKSOEP | go garlic!!
ZOMERSE SPRINGROLLS | met gerookte tofu, glasnoedels en verse groenten en kruiden
BANANA NICE-CREAM | met aardbeien
EENVOUDIGE VENKELSALADE | met bloedsinaasappel
CRUNCHY CAULI | bloemkool uit de oven met knapperige nacho topping
Soba sushi roll
‘Spaanse’ zuurkool
Suikervrije appel oatmeal cookies
VLIERBLOESEM-CHAMPAGNE | brouw je makkelijk zelf
Maaltijdkoeken van gekiemde tarwe, dadels en walnoten
MAKKELIJKE CRUMBLE | met rood fruit
Bloemkoolsteaks met een salade van gierst en feta
Raw Gevulde Speculaas
Zelf zuurkool maken
RAW WORTELSALADE | wortelkrullen gemarineerd in miso
Vegan pompoentaartje
Simpele salade met nectarine en geitenkaas
Clean lasagne
Hippocras: een middeleeuws recept voor gekruide wijn
Maaltijdsalade met gnocchi van erwtjes, spinazie huttenkase
Glutenvrije pizza met winterpostelein en gekarameliseerde uien
VEGA SAMOSA'S | uit de oven
Winter Caesar | vega ceasar salade met boerenkool
Kaki sorbet (vegan, suikervrij en maar 2 ingrediënten!)
Hartige havermout
MAKKELIJK WINTER MENU’TJE | puree van knolselderij, gemarineerde tempeh en geroosterde venkel
HAZELNOOT-MOKKA MELK | met een snufje cayenne
DIY vega burgers van bietjes en kikkererwten
SABICH | streetfood uit het Midden-Oosten
TAH DIG | Iraanse rijst met geroosterde wintergroente
VOLKOREN PENNE MET DOPERWTEN-PESTO | staat zo op tafel
Shan tofu: Birmaanse tofu gemaakt van kikkererwten
Vegan chocolade cake
MONKEY-BREAD | met kruidige kaneel-karamel en walnoten swirls
Herfstsoep van pompoen, kastanjes en eekhoorntjesbrood
Zomerse salade van watermeloen, verse spinazie, feta, munt en limoen
Je eigen kruidnoten
Tabouleh van gierst
LIMONADA DE COCO | colombiaanse kokos-shake
Paranoten / melk en biscotti
Zomerse salade
ZOMERSE BONENSALADE | met feta en verse basilicum
Raw appeltaart (vegan en glutenvrij)
PAASBRUNCHBROODJE | naan met knoflook-citroen ricotta, gegrilde groenten en een gepocheerd eitje
Boekweitcrackers met sesam
Gebakken banaan met honing-glaze en kaneel
Eenvoudige glutenvrije clementine hazelnoot gebakjes
banana-whiskey pie
De simpelse suikervrije kokosmakronen
KWEEK JE EIGEN MICRO-GROENTEN | super gezonde garnering voor soep, broodjes of salade
Kleverig herftsbroodcake
QUINOA CAPRESE | heerlijk ovengerecht met quinoa, tomaat, flespomoen en mozzarella
(Glutenvrije) naanbroodjes
Vegan chai-lassi ijslollies
Oranje blokken gemaakt met natuurlijke kleurstof
Lauwwarme salade van courgette, knoflook-champignons en Parmezaanse kaas
GLUTENVRIJE AMANDEL-POLENTA CAKE | met bosbessen en grapefruit
CHEESY CREAMY POLENTA MET BOSPADDENSTOELEN | vegetarisch en glutenvrij kerst-hoofdgerecht
TOMAAT-GRANAATAPPEL-PUNTPAPRIKA SALADE| met buffelmozzarella en verse basilicum
De carobtaart
Frambozen frozen yoghurt
In tripel gestoofde wilde paddestoelen met gratin van zoete aardappel
Heerlijke pompoensoep, een recept uit de Holland tas
Avocado courgette soepje
Groen detox soepje
Echte marsepein
Pompoencake
Driepompoenensoep
2 ingrediënten koekjes
Geroosterde pastinaak met zelfgemaakte tapenade hapjes (vegan!)
AREPA COLOMBIANA | maispannenkoekjes uit colombia (glutenvrij en vegan)
GOLDEN SMOOTHIE | gezonde ontbijtsmoothie met haver, mango en curcuma
GRAANVRIJ ONTBIJTJE | warm en hartig
test1
Extravagant lekkere hazelnoot madeleines
Herfstig stoofpotje met kastanjes
SNELLE SNERT | vegan
Warm soepje van gepofte knoflook en pastinaak
LENTESOEPJE VAN PREI EN DOPERWT| met roquefort
DE MAKKELIJKSTE FOCACCIA | speciale super-simpele broodtechniek!
Bloemkool-bataatsoep met kokosmelk
Panisse
Super gezonde veggiewraps met knapperige savooiekool, zoete aardappel, verse rode kool en een pittig knoflook&gember-yoghurtsausje
Snelle kokosblokken (zonder geraffineerde suiker)
Venkel wakame salade met gember-wasabi vinaigrette
Stamppot boerenkool, maar dan anders!
Gezonde versie van bara brith
CITROEN-KARDEMOM POPCORNBLOKKEN | met witte chocola
HERFSTIGE RISOTTO| met geroosterde flespompoen en salie
Heerlijke soep van geroosterde tomaten
BANANA NICE-COFFEE | vegan ijskoffie
MALEISISCHE AUBERGINE CURRY | gegarneerd met verse koriander en amandelschaafsel
Gevulde aubergines met yoghurt-geitenkaas sausje, kan ook op de BBQ!!
Warme gevulde vijgen
Pastinaak salade met dadels en gerookte amandelen
Kikker-erwtsnack
LIFEHACK | rijst- en groenteschotel uit de oven
spaghettitaart
Vitale lunch, een groen broodje
WALNOOT-ROZIJNENBROOD| met de makkelijkste broodtechniek. ooit.
Mojo-saus
BATAAT-LINZEN STOOFPOTJE | lekker makkelijk
TOM KHA TOFU | vegan Thais super soepje
Snelle appeltaartjes
TURKSE YOGHURTSOEP | met chili-munt olie
Pittige pinda-wortelsoep met kokosmelk
Tofu scrambled eggs met crispy shiitake
Amandel clafouti met zomerfruit (lactosevrij)
MAKKELIJKE SINAASAPPEL-OLIJFOLIE CAKE | met honing
GREEN MAC 'N CHEESE | met geitenkaas
Melanzane alla parmigiana
MAISKOEKJES | met koriander salsa
Bloemkoolburgers
LINZEN POLENTA KOFTE| als tapas of als bijgerecht
VEGA CHINESE KOOL ENCHILADAS | met gegrilde mais en komijn-kidneybonen
Puree van vergeten groenten
50/50 cheesecake
Gember-citroencake met maanzaad
POMPOENMUFFINS | gezoet met appelstroop
Romig soepje van aardpeer, salie en hazelnoten
Bataat tikki’s met rode kool
Slagroomtruffels met etherische bergamotolie
Makkelijke kaasstengels
Je eigen verse kruidenkaasje maken
Kaaskoekjes van boekweitmeel en alle restjes kaas in je koelkast
Shortbread in alle smaken
AARDBEIEN EN BASILICUM | in een super zomerse salade
Butternut, ricotta en trostomaatjes uit de oven met volkoren spaghetti en gepofte knoflook
AUBERGINE 'EN PAPILLOTTE' | vega pakketjes uit de oven
Bloemkoolpannenkoekjes
3x tempeh
Soepje van doperwten, prei en broccoli
Pittige perzik chutney, gezoet met dadels
Sojayoghurt: de verdubbel truc!
Vegan chocoladetaart (met verstopte pompoen in de vulling!)
De chocoladetaart
Chocoladetherapie
Winterse regenboog salade
Linzensoep met geroosterde knolraap, wortel en gember
BABA GANOUSH | maak je makkelijk zelf!
THAISE SALADE | lekker zomers met mango en verse kruiden
Geroosterde bloemkool soep met kikkererwten en zoete aardappel
VEGAN CEVICHE | van koolrabi en knolselderij
Bietjes-torentjes
Kapucijnenburger
Taaitaai (zonder geraffineerde suiker)
Eenvoudige vegan bananen muffins, gezoet met appelstroop
AARDAPPELTORENTJES | uit de oven
Gevulde chocolade vijgen
Party all the time chocoladepudding van amandelmelk
Gebakken polenta met champignons en parmezaanse kaas
Hartig paasbrood van speltmeel
Vegetarische kastanje paté
Zelf falafel maken zonder te frituren
Frambozen-bieten ijsjes (vegan en suikervrij!)
HARTIGE KNOLLEN-CRUMBLE | (vegan) wintergerecht uit de oven
Veggie bijgerechten: oven-heerlijke spruitjes en kerstige bospeentjes
SKORDALIA| griekse aardappelpuree met olijfolie en knoflook
Lenteminestrone
Boekweitrisotto met verse spinazie, erwtjes en een vleugje munt
Vegetarische snijbiet-burgers
Fool-proof fermenteren met zuurkoolpekel
POMPOENSMOOTHIE | begin je dag met butternut
Kruidige zuurkool beignets met een knoflooksausje
Pittige biet bourguignon met skiitake paddestoelen
Vanille panna cotta van karnemelk
KLASSIEKE CLAFOUTIS | naar Frans recept
Oud brood. Of: bruscetta met warme geitenkaas en in witte wijn gestoofde paddenstoelen
Uien tart tatin met balsamico honing glaze
Biologische cakejes, gezoet met rozijnen en dadels
Gevulde chocolade eieren
The banana-moment
Flapjacks zonder suiker
3x snijboon
GROENE SPRINGROLLS | met pittige koriandersaus
Choco bean bars: vegan en glutenvrij tussendoortje
THAISE BROCCOLI-SPINAZIE SOEP| met kokosmelk
RATATOUILLE | uit de oven
Amandelmuffins met perzikcompote
Mousse van rode biet met gerookte tofu en wasabi in een kuipje van nori
Sinaasappel-dadelkaramel met cashewroom: bijna vegan (bedankt lieve bijen!) en helemaal lekker
ONTBIJTSMOOTHIE | met peer, verse gember en kardemom
Pastinaak-rosti's | eet ze bij je favoriete salade
Lentesoep van doperwtjes en rucola
Gezonde chocoballen
VEGA PANISSA | kruidig risotto-recept met rode wijn
Simpele bietensalade met yoghurt-wasabidressing
Panter Pepernoot Cake
Suikervrije oatmeal cookies | super makkelijk recept!
Yogi peperkoek: glutenvrij en vegan
Galette de legumes
Super knapperige sappige in miso gemarineerde koolsalade
In wijn gestoofde gevulde chinese kool bladeren
Carob-Pruimen truffels
VEGAN RISOTTO | met avocado en zeekraal
LIMOEN-BLAUWE BES KWARKCAKE | lekker!
Toetje van zoete aardappel
Humus van doperwten
Marrokaanse linzen kofte met gierst
Vegetarische bietenburgers
Spirulina noedels met knoflookroomsaus en walnoten
VEGAN GOULASH | smokey vegan variant op Hongaarse klassieker
FALAFELSALADE | voor 2 personen
Pruimen Clafoutis: heerlijk zomers gebak
Courgette roosjes quiche
HARTIGE COURGETTE CAKE | met vega spekjes
Skinny Toetje van passievrucht, chiazaad, kokoswater en carob
Ayurvedische ananas
Camembert uit de oven met zelfgemaakte knoflooktoastjes
Bio bounties voor moederdag
Winterdahl met knolgroenten, heerlijk verwarmend en makkelijk te bereiden
Chocolade-gepofte rijst-rotsjes
Wortelcakebollen (raw, vegan en glutenvrij)
BLOEMKOOL QUINOA PATTIES | met sesam komkommersalade
Vega seitan broodjes
Gevulde uien
Gezond avocado-carob toetje met een vleugje bergamot
Dadel-sinaasappelrepen
Saladesushirol
MAKKELIJKE SCONES | met bosvruchten en een vleugje citroen
Het geheim achter de perfecte aardappelen
Deze taart is eigenlijk een beetje vals spelen...
In knoflookolie geroosterde witte kool
Vegan bolognese met puy-linzen
Zwarte rijst noedels, sesam-salade en Japanse braadfilets
Bloemkool mac 'n cheese
Snelle geitenkaashapjes
CARROTCAKECOOKIES | zonder toegevoegde suiker
De snelste kimchi
Salsa van tomaten en verse koriander
Gevulde aubergine-burgers met geitenkaas en zontomaatjes
Chocoladecake op basis van zoete aardappel (vet- en suikervrij)
Feestelijke vegan appelcake met knapperige bodem en dadel-karamel topping
Carpaccio van gerookte bietjes en veldsla met gepofte knoflook-vinaigrette
Japanse Guacamole
Hartige courgettekoeken met feta en olijven
KRUIDENFLENSJES | met verse kruiden en geitenkaas
Amaranth breakfast bowls
CHOCOLADE FUDGE | vegan en met minder suiker
Verse kaas
Picknick-pot met een salade van bietjes en romige knolselderij
Auberginepizza
Witlof canapés met balsamico kaviaar
Gekonfijte walnoten (glutenvrij)
EENVOUDIGE WINTERSALADE | simpele ingrediënten, super smaakvol
AUBERGINE TIKKA | mild gemarineerde aubergines uit de oven
VROLIJKE PAASKOEKJES | met natuurlijke kleurstoffen
Pesto van geroosterde groene savooiekool en paranoten
Sushi-stapel
Stamppotje van zoete aardappel, bloemkool, kastanje champignons en wortel
(H)appy Chef recepten zoekhulp