Een lekker troostend gerecht voor op een herfstige avond. Je kunt de schotel de dag van te voren maken en later opwarmen.
Dit heb je nodig:
- 250 gram volkoren macaroni
- 1 bloemkool (ongeveer 900gr)
- 300 ml melk (soja/haver/koe)
- 200 ml room (soja/haver/koe)
- 300 gram geraspte kaas
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes verse rozemarijn
- Paar salie blaadjes
- 200 gram zuurdesembrood in blokjes
- Scheutje olijfolie
Zo maak je het:
Maak de bloemkool schoon en snij in roosjes en de stronk in blokjes (gebruik ook de binnenste bladeren van de bloemkool, die zijn het gezondst!). Breng een grote pan water aan de kook. Doe hier de pasta in en kook deze 4 minuten. Voeg dan de bloemkool roosjes, blokjes en blaadjes toe, kook nog eens 4 minuten en giet dan alles af.
Snij de knoflook, rozemarijn en salie fijn en voeg toe aan macaroni en bloemkool. Voeg ook de melk, room en kaas toe en schep alles door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Als je pan niet in de oven mag/kan, schep de bloemkool mac ’n cheese dan over in een ovenschaal.
Strooi de zuurdesemblokjes over de bloemkool mac ’n cheese en sprenkel hier een lekkere scheut olie over en wat zout. Zet de schaal weg om later op te warmen of bak gelijk 20 minuten op 200ºC.